torsdag 30 juni 2011

I´m alive (fortfarande)

Halloj!

Var några dagar sedan jag skrev senast, men har varit väldigt mycket jobb det senaste, på väldigt konstiga tider. Men nu har jag en rätt lång och skön ledighet framför mig (6 dagar, mer än så blir det nog inte i sommar).

Har hunnit med ett och annat pass, igår tisdags blev det en sväng runt lygnen... igen. Tanken med hela passet var att spela in en karta åt morsan så hon själv kan ta sig runt vid senare tillfälle. Det lyckades bra men jag kände att krafterna nog började ta slut lite efter det passet.

Idag var det däremot för fint väder för att inte cykla, blev en "skön" runda, åkte och köpte glas och cyklade hem igen. Fick en del känningar i höger knä, inte bra alls. Så nu blir det vila ett rätt bra tag framöver, skall testa och se hur det känns på lördag-söndag. Känner jag av det något så får jag vila ännu mer. Fram till dess skall jag försöka mig på lite styrketräning, främst "bålstabilitets träning".


Har fått fina tubdäck till mina högprofilare, men har verkligen inte orkat limma på skiten... får ta det i dagarna... och vad gäller kompressionsplaggen jag beställde, dom är fortfarande någonstans, vore kul om dom kommer fram också. Men chainreactioncycles är inte direkt kända för att vara snabba om man väljer gratisalltenativet när man skall välja fraktsätt.


Skriver ett roligare inlägg imorgon, så håll till godo :)

God natt (nu skall jag läsa "Idrottarnas återhämtningsbok" - nåt sånt heter den har jag för mig ;)







söndag 26 juni 2011

Helgens andra lygnen runt pass!

Hoj!

Då var helgens andra pass avklarad, känns som det börjar släppa nu. Benen har börjat rulla iallefall, hur det är med psyket är en annan femma.
Orkade inte upp och köra med Hisingen, har aldrig kört med dom tidigare och dom skulle hålla ett rätt lugnt tempo (28 snitt på snabbaste gruppen), med tanke på att vinden skulle vara minimal idag kände jag att jag gott kunde unna mig ett ego pass och njuta lite.

Tog på mig allt, tog med mig allt och hoppade på cykeln, men sen kom den riktiga utmaningen. Vart skulle jag cykla idag då? I brist på motivation bestämde jag mig för att det fick bli ännu ett varv runt sjön lygnen, dock i motsatt riktning. De tidigare mördarbackarna blev slappbackar och de tidigare slapparbackarna blev mördarbackar. Trevligt Trevlig!


Motivationen var inte med mig idag så jag tänkte att jag gott kunde unna mig lite extra fika pauser. Första kom redan efter 3mil och bestod av toscakaka (stavning?) och kaffe. Lite som en förhöjd frukost.
Hade rätt mycket huvudverk och kände mig sjukt omotiverad egentligen första halvan av dagens pass. Men sen sa jag till mig själv att idag får det bli ett slapparpass, orkar jag inte trampa på så får det bli lugnt tramp. Planerade även rätt snabbt in fika nummer 2 som skulle komma efter 6mil.

Orkade inte trycka i mig gel eller bars så fick bli en snickers och cola framme i Sätila. Egentligen sjukt trevligt att stanna och fika, borde göras oftare...

Någonstans på första delen av passet kom jag på det smarta att, nu när jag kör banan i motsatt riktning så borde jag ha motvind i början och medvind i slutet!! Kände mig sjukt smart och började även fundera på om man blev smartare av att vara ute och cykla själv.

När jag väl kom till andra sidan sjön insåg jag att så var ju inte alls sanningen, motvinden kommer ju alltid från samma håll oavsett åt vilket hål man cyklar, medurs eller moturs... min teori om att man blir smartare av att cykla själv gick i kras rätt hårt där....

Hade bra rull hela vägen och fick trots mina dubbla fikapauser en riktigt bra tid! Tror nästan det t.om. kan ha varit ett personbästa runt just denna banan.



Nu har det blivit 20mil på två dagar och jag börjar känna av det lite lätt, imorgon blir ev. ett lättare intervall pass med typ 4x4 intervaller (4minuter x 4 gånger). Alt. en trevlig vilodag, morgondagen och vädret får avgöra!

Drar med både garmin fil för idag och igår, dock hände något skumt med cykeldatorn så var tvungen att lägga in gårdagens data manuellt. Därav att den ser lite skum ut.
(inga bilder från dagen tyvärr)

Nu skall jag gå och lägga mig och SOVA! (hoppas jag kan sova iaf).

God natt!






lördag 25 juni 2011

Lite besked, eller ja, jag kom iallefall runt!

Idag har det varit rätt hyfsat väder, inte överdrivet varmt men inte överdrivet kallt. Däremot har det varit överdrivet blåsigt!!!

Kände direkt på morgonen att nu var det dags att se om kroppen hade börjat återhämta sig (det var trots allt en vecka sedan jag körde VR), och visst hade kroppen återhämtat sig! Åtminstone de första 7milen...

Banan som jag kör är av en backig karaktär och mäter ca. 2000 höjdmeter över dryga 10 mil så det blir mycket kränga uppför och köra rally nedför. Detta i sin tur brukar leda till att farten runt sjön (lygnen i fjärås) blir sisådär. Idag gick det dock förvånansvärt fort över just de backig partierna. Hade länge ett snitt på nästan 33km/h och jag kunde inte riktigt fatta det själv, mest troligt så fick jag en rätt trevlig snåskjuts av vinden på de öppna partierna. Men man kan ändå hoppas att det var jag och inte vinden som gjorde det mesta jobbet ;).


Blev en snabb fika i Sättila och sedan vidare hem, allt gick kanon fint (nu överdriver jag, det var jobbigt som in åt helvete), men det blev lite värre (ett rent helvete) när jag kom mot kungsbacka och skulle ta de sista milen hem. Hade KONSTANT sid/mot vind och var dödstrött. Tur för mig att jag ändå hade tagit en trevlig fika i Sättila, annars hade jag nog brytet ihop.

Väl hemma igen så kändes det helt ok! Tvättade cykeln (borde gjort det för typ 2 veckor sedan... dvs. innan vättern) och tog det rätt lugnt.

Imorgon blir det mest troligt ett lugnt och trevligt pass med Hisingens CK, stäckan blir dryga 10 mil och farten blir "lagom". Kommer nog bli trevlig, tar med mig lite extra pengar också så jag kan köpa lite extra fika ;).



Slutligen, tog med mig nya kameran ut idag och tog lite roliga bilder... övning ger färdighet (hoppas jag), så håll till godo något halvår eller så!




VR 2012 - skvaller

Det går rykten om att sub grupperna kan komma att starta vid 12 tiden på dagen under nästa års upplaga! Det är hittills lösa källor, men sub satsningar verkar vara vättenrundan kommitténs stora utvecklingsområde.

Personligen så tycker jag det vore grymt!
Att starta 09.30 var bara det riktigt trevlig, var aldrig direkt några "cyklister i vägen" - tolka mig rätt där. Det är bättre för alla parter om snabb kör för sig och inte lika snabba kör för sig. Då slipper man alla omkörningar och liknande.

I år var det hur lugnt som helst fram till ungefär hjo, väl där började man se lite mer folk, det var dock aldrig mycket folk, men ju närmre mål man kom ju mer människor blev man tvungen att köra om.
Risken med att starta vid 12.00 skulle vara om man tappar klungan av någon anledning, med största sannolikhet kommer man få ett rent och skärt helvete om man vill ta sig fram innan linan dras.

Kommer mer uppdateringar när info bekräftats eller annat smaskigt skvaller kommit!

God natt!

Glad Midsommar!

Önskar alla en glad midsommar! Känns kroppen ok imorgon kanske det blir lite träning för min del... förutom sömn problemen (som jag hoppas är temporära) så börjar det kännas bättre i kroppen nu. Klubben har en organiserad träning i rätt trevligt tempo, dock måste man ju komma i tid(igt). Får se om jag pallar, annars blir det ett trevligt solo pass med mig själv och alla mina tankar!

Drar över ett par bilder från dagens "firande", blev även ett träningspass i form av att städa (ur) rummet, dels för att få det fint men även för att få i ordning mina saker inför flytten till Halmstad. I dagarna skall jag även försöka styra upp cykelrummet lite.... det är tanken iallefall!


- Gött och hyfsat nyttigt käk! -


- Ser lite tanig ut på denna bild, känner mig dock tjock och uppsvullen efter all skit man tryckt i sig de senaste dagar. Tillsammans med i stort sett 0 träningstimmar... -


- Dagens träning, före -


-Dagens träning, efter -



Skall försöka skriva något roligare i dagarna, tyvärr händer inte mycket roligt just nu :)

fredag 24 juni 2011

Nya mål?

Höll på att skriva ett inlägg om att jag ville försöka klara milen i löpning på under 45minuter, raderade inlägget precis innan jag skulle publicera om det!

Hur som helst, jag skall fundera på mycket nu och även grubbla på mycket! Både kosten och träningen skall få sig ett rejält lyft. Men därtill kommer även frågan om man skall börja komplettera träningen med löpning och i vilken utsträckning?

Någonstans finns ändå en dröm att syssla med triathlon, men cykling är ändå det roligaste jag vet. Går det att göra både och på ett seriöst sätt? kommer jag orka? hur skall det gå till?


Slutsats

Jävligt tur att man har lite ledighet nu så man hinner sitta och fundera på allt detta, annars skulle det nog bara blivit pankaka (som det säkert ändå kommer bli).

Har förövrigt vart och inhandlat en ny kamera, så kommer bli många fler och roligare bilder framöver!

Nu lockar dock sängen!
So long!

torsdag 23 juni 2011

VILLLLLLLLLLLOOOOOOOOOOOOODAGAR

Nej nej nej, idag fungerade det inte heller, blev tvungen vända efter 5km, kändes egentligen inte jättedåligt, men motivationen var helt bortblåst och kroppen var helt seg och jäklig...
Drog en hyfsad spurt efter en moped, men kom aldrig upp i några direkta watt att skryta med....



Nu blir det vila fram till måndag, sen försöker vi igen!
Kosten har börjats styra upp rejält, var inne på coop tidigare och köpte b.la. laktosfri mjölk och laktosfri kesella, skall bli intressant att testa.

Och en bild på kvällens måltid, som möjligtvis inte vad en nyttigaste. Men på måndag tar jag nya tag och styr upp det igen!

Lite mer Statistik från VR

Satt precis och, för första gången efter VR, granskade mina siffror från VR för att försöka se lite hur loppet gick fram tills dess att magen kraschade.
Kan bjuda på tragisk graf, siffrorna säger er möjligtvis inte mycket. Men diagramet visar vilken effekt jag höll på Nationaldagsloppet ca. 2 veckor innan VR och vilken effekt jag höll på VR. Oavsett om man vet hur man skall tolka siffrorna eller ej så ser man klart och tydligt att jag var drygt 25% starkare på Nationaldagsloppet än på VR..... Detta ger mig bara mer bränsle till elden! Nästa år skall det pressas tid så in åt bara helvete (ursäkta svordomen).
Åhhh vad jag blir motiverad nu!!!! 00.20 på natten, av alla tider på dygnet!


(Klicka på bilden för att få en förstoring av bilden, om så önskas)

onsdag 22 juni 2011

Lite tankar om framtida inlägg

Nyss hemkommen från jobb och har precis suttit och funderat lite på vad mina kommande blogginlägg skall handla om, förutom aktuell träning och form vill säga.

Kommer bland annat visa lite före och efter bilder (från 68kg friidrottare till 82kg soffpotatis tillbaka till 67kg cyklist). Hur gick det, vad hände etc.?

När mina ärenden är klar med ett par av företagen kommer jag skriva två rätt ingående inlägg om hur dessa företag arbetar. Dessa inlägg kommer dock publiceras när ärendena är färdiga. Något som inte skett på de senaste 10 månaderna....

Blir lite inlägg om kost och allmänt trevliga länkar och realistiska kostupplägg.


Kommer säkert komma massa annat att skriva om, men vad jag har planerat nu framöver så kommer detta bli några stora teman de närmaste veckorna!
Nu skall jag sova och imorgon hoppas jag motivationen har infunnit sig, isåfall blir det härligt cykelpass!

Ha det fint tills vi hörs igen!

Ingen träning idag heller

Försökte hitta motivationen, men den var som bortblåst. Sömnen är åt helvete just nu och magen är inte mycket bättre den heller. Drar och jobbar nu istället och hoppas på en god natts sömn och ev. ett första träningspass imorgon?


Nu blir det även mer fokus på maten, nu har jag fått min kebabrulle och kan känna mig lugnt för ett bra tag....




Vi hörs!

Kompressionsplagg

Glömde helt och hållet att nämna, kommer i dagarna att beställa hem kompressionsplagg, både ett par långa byxor och en tröja. Finns en artikel på jogg.se som kan vara av intresse: http://www.jogg.se/Artiklar/Artikel.aspx?id=325


Har själv innan kört med korta kompressionsbyxor och tycker det är fantastiskt skönt att ha dagen efter, man får en helt annan stabilitet och man känner inte av träningsverken något nämnvärt, mycket möjligt en psykologisk effekt, men ändå en "bra" effekt.

Hoppas med tröjan dels kunna få en bättre hållning (önsketänkande?) samt att öka återhämtningen i skuldror och rygg efter tunga träningar.

tisdag 21 juni 2011

Nytt försök imorgon

Skall testa om magen pallar lite lätt träning imorgon, har under kvällen jobbat och kommer även jobba imorgon kväll. Men där mellan kommer jag ha rätt mycket ledig tid, lutar antagligen mot lite lätt cykling med några 2min intervaller på vo2max (absolut max intervaller).

Skall bli intressant att se hur kroppen mår och svarar. Blir lite roligare inlägg imorgon, orkar inte skriva så mycket mer nu :)


Bifogar även en "race bild" som jag hittade på en cykelsida med några av oss från i lördags, hoppas det dyker upp fler bilder så småningom!

Bilder från Vätternrundan

Tänkte att det kunde vara kul att lägga ut de bilder jag faktiskt har från vätternrundan, än så länge har jag bara bilder från innan start och precis vid målgång och strax efter. Får jag tag på bilder från under loppet lägger jag in dom i en separat tråd senare!

Alla bilder går att förstora genom att trycka på dom!



-Plockar ur cykeln ur bilen och ser till att allt sitter på plats -

- Börjar känna pressen några minuter innan starten! -

- Hela gänget strax innan starten -

- Och så var vi iväg! -

- Gött sliten efter nästan 9 timmar i sadeln, inte varje dag man utsätter sig för en sådan utmaning direkt... -

- Nöjd med årets insatts, var ju trots allt första gången jag cyklade 30 mil runt en sjö -

- Och nu är det bara 365 dagar kvar till nästa försök.... då jävlar!!!!!...... -

måndag 20 juni 2011

Idag gick det inte mycket bättre....

Usch usch usch. Men jag börjar i andra ändan!

Dagen började bra och jag kände mig både frisk och kry från start, bestämde mig för att göra lite ärenden. Högst på priolistan låg en ny mixer, därefter på en värdig andraplats låg planen att byta till styrlindan från den svarta tråkiga jag har idag till en vit och fräsch styrlinda istället!

Var inne på cykelcity och snackade lite med Picco, visade sig att det var fler än jag som hade haft en jobbig dag i lördags. Men som vi båda kom överens om, det går inte att göra mer än max, vill kroppen inte mer så har man inte mycket att säga till om, trist men sant.

Av en ren slump kollade jag mot klädavdelningen för att se om man såg något intressant och där, mitt i havet av kläder stod hyllan med "50% på allt" lappen överst. Det var värt ett försök. traskade mig bortåt och fick till min stora chock se att de sålde ut en Santini "retro" (jag vet inte om den heter så, men den känns retro iaf ;) ). Den var blå och i storlek small, nu hade turen äntligen vänt woho!

-



Senare under eftermiddagen bestämde jag mig för att ta ett EXTREMT lugnt cykelpass, mest bara för att få lite känsla och transportera bort lite mjölksyra som legat och grot sen i lördags. Activ Recovery.
Var stenhård med att pulsen aldrig fick gå över 160 slag, snittet låg någonstans kring 150slag hela vägen. Kändes kanon tills efter 2.5mil (på hemvägen) då magen helt plötsligt började gunga oroväckande mycket och jag fick en dejavu från i lördags när magen kraschade totalt. Bestämde mig snabbt för att gå ner till max 120 slag i puls och i stort sätt släppa allt tryck från pedalerna. Det blev något bättre, men vägen mellan 2,5 mil till 3,5 mil var åter ett helvete och det var både en och två gånger man funderade ifall man skulle behöva gå av för att få upp frukosten, lunchen och allt annat man tryckt i sig, som tur var så slapp jag....




Nu blir det vila, vila, vila!!

Förövrigt kommer jag ha rätt mycket intressant att skriva om i bloggen framöver, kommer dels hänga ut två företag som sysslar med regelrätt lurendrejeri, samt mina nyvunna tankar kring kost och vad jag kommer ändra den närmaste tiden!

So long!

söndag 19 juni 2011

Vätternrundan 2011

Ja, då var Vätternrundan 2011 färdig, med blandade känslor. Detta inlägg kommer i första hand vara skrivet till mig själv så jag vet inför nästa år vad som gick bra och vad som gick mindre bra.

Uppladdning
Uppladdningen gick väldigt bra trots att det blev mycket ändringar på slutet, bokade hotell i sista stund och hade väl aldrig egentligen en riktigt lugnt stund, men behövde aldrig stressa. Här kan dock, och kommer, mycket att ändras och förbättras inför nästa år!

Kosten
Ja, vad skall man säga, vad gick fel och vad gick rätt? Mycket gick bra och lika mycket gick åt helvete... Energimässigt så har det funkat bra att carboladda, allt kändes egentligen helt perfekt fram till efter 15mil då magen kraschade totalt! Här finns mycket att ändra inför framtiden, men det är inget jag orkar sitta och spekulera i just nu.

Utrustning
Utrustningen var det inget fel på, lite hoppande kedja, snarare ett störande moment än ett jobbigt moment, måste dock bli bättre att välja min utväxling inför framtiden. Körde igår med 11-25 kassett, har tränat mycket på 12-28 kassett och föredrar det bra mycket mer! På rakorna är 11-25 att föredra men i långa uppförslut är det mycket trevligare och bättre med 12-28 kassett. Man slipper då ligga på samma höga belastning och kan istället välja att trampa "snabbt" istället för "tungt". Om jag valde rätt hjul (lågprofil) ? tja, who knows... måste dock medge att jag är starkt kör i mina högprofilshjul (50mm profil). Nästa år blir det de nog att slänga på ett par tubdäck på de andra 50mm carbonfäljarna... om inte vindarna säger annat förstås.

Loppet

Allt kändes bra på morgonen, eller ja så bra som man kan kräva att det skall kännas, jag hade krafter och kände mig rejält taggad och hoppfull för att göra ett jävla jobb idag. Vindarna var fina och vi visste att det fanns många sub grupper runt omkring oss som vi mycket väl skulle kunna ta hjälp av och på så vis kunna spara kraft på. Så blev det aldrig.

Efter Jönköping (ca. 12mil) kände jag att det började bli rejält trögt att hålla tempo (pulsen och andningen var det ingen fara med, men det vara bara "tungt") kände att det var något som inte riktigt stämde. Även om uppförsbackar tar krafter så brukar jag inte ha några som helsta problem att ligga och trycka uppför. Bestämde mig för att gå ner på rulle för att försöka spara lite krafter, det var enklare sagt än gjort.

Rullarna var fan värre än täten, var gummiband hela tiden, spurta, bromsa,spurta, bromsa. Ingen rolig upplevelse alls.
Kom längre och längre ner i kedjan och kände att det inte skulle bli lättare. Andra i laget hade redan släppt och jag visste att vi skulle ha minst ett stort sub gäng bakom oss, mycket riktigt blev jag uppfångat av ett mycket trevlig Fredrikhov sub8 gäng som lät mig ligga och njuta på rulle.

Vi kom till splash and go efter ca. 15mil, snabbt fylla vatten och sedan upp på cyklarna för att åka vidare, 4minuter totalt och då skulle alla vara klara efter 4minuter. Här blev det mesta fel för min del. Men att tänka klart i dessa situationer är inte det lättaste.

Kom som sagt in kanske 3minuter efter lygnen gruppen, som jag egentligen tillhörde, gjorde. Det blev lite "gruff" vid vattnet men efter lite snack höll alla med om att "gulingarna" (vi) skulle få gå före rödingarna (hofvet som jag körde sista biten med). Jag räknades som guling och fick därför förtur.
Sedan såg några av mina lagkamrater att jag inte hade hoppat på cykeln än och skrek "skynda Henke", i det här läget skulle jag egentligen skrikit "jag kör med dom andra, lycka till" eller något i den stilen. Men istället för att skrika det så bestämde jag mig för att åter ta upp satsningen (jag visste att jag skulle ha fredrikshof strax bakom mig ifall jag skulle behöva släppa igen). Notera här att jag fick kanske max 1min vila medan alla andra fick ca. 4min vila. Rätt stor skillnad trots allt.....


Tappade efter någon mil lygnen klungan, för att sedan åka med en liten bit i fredrikshovs klungan innan jag även behövde släppa deras klunga. Kände mig nu riktigt jävla risigt och kroppen ville verkligen inte svara. Gick inte att göra något, kände hur magen börjar röra om sig. Nu Blev allt bara ett svart helvete för min del.

Fick rätt omgående efter att jag tappat sista klungan gå av för att spy upp större delen av min frukost och mycket annat jag fått i mig under de första 15 milen, kände mig fruktansvärt svag och fick rejäla feberfrossingar och började frysa som ett as i 19 gradig värme.... I detta läge var enda tanken "Ta dig till den jävla depåen, be om att få låna telefon och ge sen fan i den här jävla skiten".

Jag lång och klenkörde i någon mil innan någon "svensk klassiker" kille kom och fråga om vi skulle köra ihop "Visst kan vi det, men min mage funkar inte längre så var beredd att du får ta mycket förningar", svaret blev "låter bra, jag kommer nog inte att hålla samma tempo som du ändå". Kändes som en bra deal och vi blev helt plötsligt 3-4 man som gick runt i någon form av spontan belgisk. Började kännas lite bättre i magen men kände varken dricka eller äta.

Låg och körde i denna konstilation i ca. 3 mil innan vi till slut blev uppfångade av vad som skulle vis sig vara en "sub9 grupp". Hade det rätt tufft mental men tänkte att "hoppar jag inte på nu kommer jag få ett helvete och skall vara glad om jag tar mig in under 20timmar". Magen började stabilisera sig, frosningarna slutade och jag kunde lite lätt börja dricka vatten i mindre klunkar. Jag kunde dock inte få i mig någon form av mat alls de sista 15 milen, körde i stort sett bara på fett och de få kolhydraterna jag hade kvar från 15mil fram till målet efter 30 mil.....

Härifrån var det rätt lugnt körning större delen av tiden och vi var tidvis 3 lygnare som låg med och körde, i mål var vi 2st lygnare som gick in på tiden 8 timmar och 49minuter.

Besvikelsen var stor, men så här i efterhand känns det ändå "okej" spenderade ca. 30 minuter med att spy, gå in i ondödiga depåer etc. Skulle jag var vart frisk och pigg skulle jag iaf kunnat rullat in på 8timmar 15min, men det få bli till nästa år....

Siffror
Finns det något mer objektivt sätt att se till insatsen än genom att studera siffrorna? svaret är nej! Så här kommer de.

Puls
Medelpuls: 154 slag/min
Maxpuls: 200 slag/min

- Min max puls ligger vanligtvis på 220 slag/min och medelpuls på 175slag/min (vid hård ansträning).... jag hade med andra ord ca. 20slag/min till godo om man jämför gårdagen mot "en bra dag"

Effekt
Medelkraft: 193 W
Max kraft: 764 W

Max kraft, okej, jag kan högre så det var ingen max max max prestation, medelkraften låg ca. 100w lägre än vad jag hade under nationaldagsrundan.... Siffrorna säger sitt här.

Blandat

Distans: 295.05 km
Höjdstigning: 2,103 m
Kalorier: 10,401 C







- Bilder från gårdagen kommer i ett separat inlägg -

fredag 17 juni 2011

VI KOMMER BLI FILMADE AV TEAM SPORTIA!!!

Woho! Var precis på slutmöte och lyssnade på de gamla vanliga sakerna, något som dock tål att tänkas på varje gång och alltid lika skönt att få höra det! Men så i slutet, så berättar en av medlemmarna i laget att han typ gör någon reklam grej för Team Sportia. Han berättar också att vi under morgondagen kommer ha en servicebil bakom oss (vad jag förstod det som) hela vägen, som filmar oss för att sedan klippa ihop allt och göra till en reklamfilm för Team Sportia! Så sjuukt jävla grymt, detta kastar ju bara mer bränsle på vågorna, motivationen i rummet gick upp med 100%!!!! Underbart kul!!!


Idag fick vi även våra mycket stiliga nya tröjor som vi skall bära med stolthet imorgon!
Lägger in lite bilder som jag tagit under dagen, nästa inlägg kommer imorgon när allt är klart och skrivet i sten.

Until then, be well!


Ändrade planer, åt det bättre!

Bestämde mig för att boka in en natt i lidköping och ta mig upp ikväll, istället för att behöva åka upp tidigt imorgon bittig! Känns som en vettig ändring som kommer gynna mig imorgon! Snart är jag klar med kolhydratsuppladdningen och imorgon väntar en underbar frukost på scandis med BÅDE långsamma OCH snabb kolhydrater! Kommer bli sååååå nice!

Ingen ångest än...

Ångesten har inte kommit än, men kolhydraterna får mig att vilja avlida... trodde aldrig det kunde vara så här hemskt att få äta obegränsat med kolhydrater! Bilen är fixa, cykeln skall tvättas, hjulen är limmade och klara... snart blir det sova middag... usch usch

fyfan.... kommer inte röra pasta på minst en vecka efter detta....

torsdag 16 juni 2011

Årets tråkigaste cykeltur och däcklim!

Tjena bloggers!
Nu är det torsdag kväll och kroppen har helt klart känt av att det varit en rätt intensiv jobb vecka. Somnade 01 inatt och vaknade 07... var rätt gött att få komma hem och däcka på soffan. Nu känner jag mig återställd igen!

Dagens klara fokus har utan tvekan varit att förtära sjuka mängder kolhydrater utan att bli deprimerad eller spyfärdig, har trots allt gått rätt bra. 3 rejälta mål + 2st carboloaders har gjort det riktigt trevligt. Imorgon blir det stenhårt, från att jag vaknar kommer jag att dra i mig kolhydrater med 3 timmars mellanrum, något i stil med:

08.00 - Frukost
11.00 - Carbo loader
14.00 - Lunch
17.00 - Carbo loader
20.00 - Middag
22.00 - Carboloader

Carboloader är ett pulver med mycket hög kolhydratsdensitet, vilket gör att det räcker att dricka drygt en liter pulver (utspätt med vatten och saft) för att få i sig ungefär lika mycket kolhydrater som man skulle få om man äter 1kg kokt pasta. Perfekt som komplement när det handlar om att trycka i sig så mycket kolhydrater som möjligt!

Dagen har annars handlat om att limma tubdäck inför lördagen, limningen som både har sin för- och nackdelar, det blir trevligt när det väl är klart. Men vägen dit är ofta plåtsam (kränga däcket över fälgen) och fruktansvärt kladdig (får man superlim på händerna är man körd...).





Imorgon blir absoluta fokus: Vila och förberedelse. Mycket fokus på kosten, men även en del ärenden skall göras, måste införskaffa nytt takräcke till bilen, åka och hämta ett tillbehör till cykeldatorn och så det viktigate, köpa vaxremsor till benen! haha.....

Nu börjar det bli dags att dra sig mot sängs, ha det fint allesammsn!

PS: Nya däcken har en vit "linje" centralt i däcket, rakt igenom (syns på bilden), tanken är att dessa nya däck skall paras ihop med en mycket estetiskt tilltalande styrlinda i samma färg (den "tejp" man har på styret). Kommer bli såååååååååååå Snyggt!

PS2:
Titeln, årets tråkigaste cykeltur kanske man också bör nämna något om. Med tanke på att det snart är dags så skall jag anstränga mig så lite som möjligt fram till lördag, detta betyder att när jag cyklade hem från jobbet idag så blev jag i princip omkörd av alla som hade två hjul och ett styre. Mycket förnedrande, men den som spar, jo han har ;)

tisdag 14 juni 2011

ÄNTLIGEN KOLHYDRATER!

Äntligen, oj vad jag har längtat och hela tiden varit lite småsugen. Idag på morgonen vid frukosten så fanns det en färdig macka, en sån fin färdigbredd macka med pålägg fint pålagt och allt. Gissar att den var från någon konferens eller liknande men aldrig blivit uppäten. Så jag slog till! Och oj vad gött det var, kände verkligen hur sockret i det s.k "nyttiga" mörka brödet bara sprängde min magsäck totalt.. fick bli en halv skiva bröd till! Vill inte skynda laddningen utan istället försöka stegra den. Blev till lunch mestadels protein och sallad, till middag blev det dock stekt potatis och korv... ingen bild på detta dock :(

Imorgon blir det "normal kost" och på torsdag blir det normal kost + carboloader. Skall bli intressant att se hur kroppen reagerar!


Så här trött är man för övrigt efter 5 dagars jobb... skall bli gött att sova.

Morgondagens tema blir, skall jag köra med lågprofil eller högprofils hjul på lördag :O ?

Ha det fint!

måndag 13 juni 2011

Sista kolhydratsfattiga dagen och uppladdning

Hoj! Då har man gjort ytterligare ett 14 timmars arbetspass, pengarna rullar in, eller tja, man får iaf tiden att gå på ett vettigt sätt!

Det som egentligen är det stora temat för denna veckan är kosten och uppladdningen, som bekant så smäller det rejält på lördag morgon och då gäller det att vara laddad till tusen!
Att jobba kanske inte är ultimat, men vilka är alternativen? sitta hemma och dega sönder (med stor risk att man tar en onödig träningsrunda för att ha något att göra), eller skall man försöka sitta och läsa något, njaa..... jag vet inte. Blir nog mer stressad av att inte ha något speciellt att göra än att få åka och jobba lite. Jobbet denna veckan är väldigt roligt och tiden i stort sett flyger fram! Ultimat uppladdning för min del med andra ord! Kommer dock ta det helt 100% lugnt från torsdag em. och fram till lördag, bara plocka iordning saker och äta äta äta äta äta.

Just det, så var det kosten. Är överraskad nöjd över hur det har gått och hur det går! Även om jag får extrema blodsockerfall så är det överlag mycket skönt att gå på sträng protein/snålfet diet! Man både orkar mer och ligger överlag på en mycket jämn och skön nivå, förutom vid dipparna då. Men dipparna tar snabbt slut och man är snabbt på fötter igen (man mår kanske dåligt i någon minut, men sen släpper det). Från imorgon blir det lätt kolhydratsladdning (frukt till frukost, mellanmål och efter middagen, resten blir kolhydratsfattigt). För att sedan från onsdag och framåt stegra med kolhydrater och få en så effektiv laddning som bara möjligt.

Nu börjar sockret fall igen, men sängen är inte långt här ifrån så nu avslutar jag detta blogginlägg! Ha det fint alla (2st) läsare!


För övrigt cresz till morsan som klarade tjejvättern på lite dryga 4 timmar! Imponerande!

söndag 12 juni 2011

En "Jobb´ig" helg med lite fett.

då var man äntligen hemma efter att ha krängt runt på jobbet i nästan 32 timmar de senaste tre dagarna... imorgon blir det ytterligare 14 timmar att avverka och lägga på timlistan....
Har varit en väldigt trevlig helg med mycket trevligt folk, vilket gör att helgerna dels går mycket fortare, dels att det blir mycket roligare och mindre slitsamma!

Vad gäller kosten så har helgen gått väldigt bra och jag har i så stor utsträckning som möjligt helt och hållet undvikit alla kolhydrater! Vissa stunder blir det värre än andra, blodsockerfallen och illamåendet kan kännas som ett helvete, men vet man att man snart är "back on track" igen så går det att lida sig igenom de stunderna! Jag kommer trots allt sitta på en cykeln i nästan 8 timmar nästa lördag... och då gäller det att ta fram pannbenet och veta att "snart blir det bättre".

Fick många bra tips av Martin på jobbet hur man kunde blanda kesellan, prima fiskar!

- Min middag, har ni aldrig testat kesella, så kan jag starkt rekommendera det! Fruktansvärt gott, okej billigt och framförallt fruktansvärt nyttigt!


- Fick även sista delen till nya vågen idag, pulsmätaren visade fina kroppsfett siffror, finns lite till att ta på, men i stora hela väldigt trevliga siffror att kolla på! Kommer bli riktigt kul att få föra avancerad statistik om hur kroppen påverkas i olika situationer!



Passade även på att ta ett pass efter jobbet (nu eller aldrig, innan rundan), ville känna hur kroppen hade påverkats av min kolhydratfria kost (i den mån det varit möjligt). Mycket riktigt gick pulsen sällan över 175 slag/per minut. Kom flera gånger upp i över 180slag/per minut, sent in i passet då de flesta kolhydraterna redan var brända. Detta tyder på att min fetto-max-puls (till vilken puls jag kan bränna fett och inte behöver använda kolhydrater) har gått upp närmare 5-6 slag sedan i höstas. Härligt som fan! Att jag under dagens pass lyckades snitta 34.7km/h känns ju bara som en bonus!




Nej nu är det dags att slockna och försöka återhämta sig så gott det bara går. Nästa vecka kommer bli en händelserik vecka på många sätt och vis.

fredag 10 juni 2011

Mer bilder

Efter stark kritik från en blogg nörd skall jag dels börja skriva mer "personliga blogginlägg" samt lägga in fler bilder på min blogg...

Här kommer lite bilder, inläggen kommer senare ;)


-Den pryl jag utan tvekan lägger ner mest kärlek,tid och del av mitt liv på!-


-Folk undrar varför man inte blir uttråkad när man cyklar såpass mycket och länge som jag gör (det finns folk som cyklar mer och längre än vad jag gör, skall klargöras). Men här är svaret! Siffrorna gör att du hela tiden kan följa din träning och lära känna din kropp bättre och bättre för varje gång! Hur många människor kan på känsla veta vid vilket pulsantal man bränner fett som effektivast?, datorn och timmar i sadeln ger dig svaret!-


- Vågen, det är skillnad på att gå ner 3% i kroppsfett och 3% i kroppsvikt. Du kan mycket väl gå ner 3kg fett men ändå ligga kvar på samma vikt. En vettig våg visar detta, en vettig våg har förövrigt ingen display utan skickar resultaten direkt till datorn istället ;) -

Vissa dagar går allt bara åt helvete...

Ja, dagen började inte bra, kände mig rätt sliten och trött men kände ändå att det kunde sitta fint med ett AR (activ recovery pass). Vilket i princip betyder att man kör på minimal ansträning, någonstans mellan vilopuls och halva fetto pulsen.

Skulle pumpa luft i däcken, roligt nog gick både ventilerna sönder..... igår var det punka på andra hjulparet och nu detta... ärligt!
Okej, jag lyckades få i luft med en luftpatron men var samtidigt medveten om att skulle jag få punka skulle jag vara tvungen att köra punkat däck och därmed ev. skada fälgen för livet.. men men jag var fortfarande någorlunda motiverad.

Kom ca. 2km innan cykeldatorn helt plötsligt dog, ungefär samtidigt som jag själv dog. Egentligen helt ointressant att köra med cykeldator pass som dessa men det ligger ändå någon typ av prestige i att köra med cykeldator! Du vet hur långt du har cyklat, ungefär hur dagsformen är (bra dagar cyklar du fortare och virse verse).... jaja.

Kände att det inte var någon idée att ens fortsätta... rullade hem och här sitter jag nu och skriver detta blogginlägget.

Från igår fram till onsdag kör jag LCHF (low calories high fat), i princip. Bara fett och protein vad jag än gör, även efter träning. Från Onsdag kommer jag köra LFHC (low fat high caolorie), allt för att lära kroppen att uppskatta kolhydrater och samtidigt maximera fettförbränningen.

På måndag blir det ett lite längre pass, typ 5-6mil i måttligt tempo, på tisdag blir det ett hårdare pass, 2x20min intervaller. Därefter blir det vila och fokus på kosten fram till på lördag!!!!

Auf Wiederhören!

torsdag 9 juni 2011

Sub träning den 2e Juni

Insåg att jag helt glömt att lägga in förra veckans subgruppsträning, en helt underbar träning där beskeden kom en efter en!

Idag punkade jag mitt andra tubdäck... framdäcket i måndags och bakdäcket idag (torsdag)..... blev riktigt lack men lyckades åtminstone ta mig hem utan att förstöra fälgen.... URK!

onsdag 8 juni 2011

Bilder från nationaldagsloppet - DET VAR PUNKA!

Nu vet jag, åtminstone den sista milen cyklades med punkterat framdäck, om det inte hade hållit i sig längre vill säga. Känns sjukt skönt att man vetat att man klarat att hålla en sån helvetes spurt som vi lyckades med, trots att man hade ett punkat framdäck!!

Här kommer några bilder från i måndags...


Snart dags...

ojojoj, satt på jobbet och lyssnade på saker jag redan visste, intressant, men tankarna far ändå iväg på andra saker. Det är lite drygt en vecka kvar nu till Vätternrundan, som både är målet och början med min "nya karriär". Imorgon blir det hur som helst en 20mils runda, om vädret tillåter.

Nu är goda råd dyra och det är högtid att börja tänka på träningsupplägget och konstupplägget den kommande veckan.
Nya vita tubdäck är redan inhandlade från England och en ny vit styrlinda skall inhandlas på cykelcity i dagarna.... detta blir helt klart en vit månad för min del!

På återseende kära blogg!!

Jag lever på hoppet!

Min bror tog studenten igår och jag och en gammal barndomsvän (min äldsta) hängde med ut för att ta några bärs, några bärs för många.. men det är en annan historia!
Efter att ha träffat på en helt underbar tjej som jag känner sedan innan känns allt bara jävligt bra, men vad har detta med cykling och träning att göra?

Jo, det är helt enkelt så enkelt att så länge man vet att det faktiskt finns grönare gräs (även om man aldrig kommer få uppleva det), så är jag beredd att ge allt! Det är även oerhört motiverande att veta att det faktiskt finns något där! Även om man inte ser gräset nu så är det bara att kämpa på!

Nu blev det väl lite väl mycket paradoxalt, men principen är enkel. Så länge det finns något att kämpa för, då är jag beredd att lägga ner all min tid och kraft!

Nu skall jag ta en resorb, lite tårta och snart dra och jobba... deffen får vi jobba på imorgon istället!

måndag 6 juni 2011

Nationaldagsloppet och lite kort från lördagens tur till varberg!

Har varit mycket nu de senaste dagarna, i onsdags klarade jag fysik b kursen och kunde på så vis säkerställa att jag kommer ta en plats på byggnadsingenjörs programmet i höst. Kändes väldigt skönt och lättnade, skulle bara vara segt att behöva vänta ytterligare ett år innan man skulle kunnat börja plugga på allvar. Torsdagen, dagen efter, dedikerades till sub träning som redan rapporterats om, följt av 3 intensiva arbetspass.
Lördag morgon blev det dock en lucka i jobbschemat och det kändes som det kunde vara trevligt att hänga med ner på en tur till Varberg för att komma ifrån allt vad jobb och press heter. Rundan blev totalt 17mil (inkl. transport till slottsskogen) i ett mycket behagligt 33km/h tempo (om man bortser från cykelbans kröningen) och en stor sol på himlen!
Tyvärr finns det folk som inte klarar när sockret går ner för mycket och börjar helt plötsligt skälla på allt och alla, kändes bara tragiskt.... det värsta var att man själv nästan blev lite sur p.g.a det. Kommer bli skönt att få börja köra med en riktig klubb, dit alla faktiskt inte är välkomna......




Och så idag, var det dags för nationaldagsloppet. efter 5 arbetspass på raken och en fetare plånbok blev det helt enkelt dags att putsa upp cykeln och byta till klättrar hjulen.
Kvällen innan kändes bra och även morgonen kändes bra. Nästa för bra... och visst var det så, 08.34 insåg jag att loppet skulle börja 09.00 och inte 10.00 som jag av någon konstig anledning fick för mig.... fick snällt nog skjuts av farsan till starten och lyckades nätt och jämt ställa mig i startfållan innan det var dags. Inte optimalt för fem öre, men jag var ändå på plats... fick förövrigt en liten utskällning av picco för att nummerlappen satt på framsidan av tröjan och inte baksidan, inte okej alls... (jag hade dock en bra bortförklaring)....

Så var det dags att börja rulla igång, hamnade direkt lite dumt långt bak i fältet och insåg att om jag skulle ha en chans så skulle det gälla att hitta en vettig rygg att kunna hålla. Efter en idiotvurpa direkt vid starten lyckades jag hitta en sportlife kungälv rygg som gjorde det hela mycket behagligt. Allt eftersom backarna kom blev fältet mindre och mindre, och även om jag låg kvar i första klungan så låg jag oroväckande långt bak.
Till slut var det ohållbart när ökningarna blev för stora, hade egentligen två val, antingen att jaga som en jävla idiot eller helt enkelt ligga lågt och vänta in bakomvarande cyklister och hoppa på en andraklunga... resultatet blev någonstans mittemellan...

körde med div. olika klungor innan jag totalt brakade ihop, det blev tyngre och tyngre ju längre tiden gick. I sista backen innan vi var vid kviberg hoppade en av sub7,45 killarnas kedja och jag kände att det var lika bra att vänta in, tiden skulle ändå inte spela speciellt stor roll och jag tror själv att sympati och laganda ger än mer än egoism. Vi låg och drog som riktiga jävla as sista biten och hade en helt fruktansvärd medelhastighet sista milen. Har nog aldrig haft så mycket syra i mina ben någonsin tidigare!!!

Väl hemma efter loppet märkte jag att mitt framdäck var helt tömt på luft, efter lite inspektion hittade jag en misstänkt pyspunka, hur länge den har varit där vet jag inte, men där är utan tvekan en av förklaringarna till varför det gick så fruktansvärt tungt sista biten..... blir att beställa lite nya matchande tuber till vrålåket nu istället....


Avslutningsvis, efter att ha lagt in mina värden i datorn insåg jag att jag idag har gått från ca. 3w/kg till 4w/kg i FTP (uthållighets tröskel).......... det är helt jävla otroligt, jag höll på att spricka av lycka och kunde först inte tro att det var sant! Nu fortsätter satsningen, två veckor till vättern och därefter blir det en rejäl nytändning när jag börjar köra med MCK!

Detta känns grymt!!!

Lite statiskt ifrån dagens lopp: